به گزارش راهبرد معاصر به نقل از هلث، شاید شنیده باشید که عادت زیادهروی در مصرف قهوه ممکن است حساسیت افراد را به انواع اختلالات پوستی افزایش دهد. برعکس ممکن است شنیده باشید که قهوه میتواند مکمل روزانه مراقبت از پوست افراد نیز باشد؛ حال سوال اصلی اینجاست که آیا قهوه میتواند پوست را خراب کند؟
این سوال را نمیتوان فقط با بله یا خیر پاسخ داد؛ قبل از اینکه عادات نوشیدن قهوه خود را ترک کنید، بسیار مهم است که زوایای مختلف مبحث قهوه و پوست را بدانید.
اگر متقاعد شدهاید که مصرف قهوه در بدتر شدن سلامت پوست شما مقصر است، میزان مصرف روزانهتان را بررسی کنید. مطالعهای که در سال ۲۰۰۲ در نشریه روانتنی پزشکی منتشر شد، نشان میدهد مصرف زیاد قهوه میتواند با افزایش سطح استرس مرتبط باشد.
جیمز دی لین، محقق اصلی یک پروژه مطالعاتی در این زمینه و استادیار پژوهشی در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک، معتقد است مصرف کافئین موجب پاسخ اغراقآمیز بدن به استرس میشود. در واقع مصرف قهوه موجب افزایش سطح فشار خون و هورمونهای استرس میشود.
نتایج مطالعهای که در سال ۲۰۰۶ در نشریه فارماکولوژی بیوشیمی و رفتار منتشر شد، نشان داد دوزهای مکرر کافئین در طول روز باعث افزایش سطح کورتیزول در مردان و زنان میشود. علاوه بر این کورتیزول مغز را تحریک میکند تا هورمون آزادکننده کورتیکوتروپین (CRH) را آزاد و روی غدد پوست چربی تولید کند. با این عملکرد منافذ پوست افراد مسدود و منجر به بروز چین و چروک پوستی میشود.
افزودن فرآوردههای شیر در هر فنجان قهوه نیز ممکن است در ایجاد جوش نقش داشته باشد. در یک مورد مشابه انجمن آکادمی پوست آمریکا به چندین مطالعه اشاره میکند که شیر گاو را با آکنه مرتبط میداند.
با وجود دیدگاههای منفی موجود نسبت به رابطه مصرف کافئین و سلامت پوست، انجمن شیمی آمریکا دریافت که قهوه منبع اصلی تولید آنتیاکسیدانها میان آمریکاییهاست. آنتیاکسیدانهای غنی موجود در قهوه شامل اسیدهای هیدروسینامیک و پلی فنولهاست. آنتیاکسیدانها به طور کلی میتوانند به مبارزه پیری زودرس و سایر اختلالات پوستی کمک کنند.
ممکن است تعجب کنید که بدانید استفاده از کافئین به طور مستقیم برای پوست انسانها با فواید مختلفی همراه است. این یافته بر اساس نتایج آزمایشی که در سال ۲۰۱۱ در مجله بینالمللی علوم آرایشی منتشر شد، آمده است.
در واقع برخی از موثرترین کرمهای دور چشم به دلیل محتوای کافئین موجود در خود است که مورد توجه قرار میگیرند.
مطالعهای دیگر در سال ۲۰۱۵ نیز اثر ضد چروک پدهای ضد چشم آغشته به پایه روغن امولسیون شده امو، متشکل از کافئین و ویتامین K، را بررسی کرد. پس از آزمایش روی ۱۱ زن سالم کاهش واضحی در عمق سیاهی و چین و چروک بعد از چهار هفته مشاهده شد.
دانههای قهوه سرشار از نیاسین نیز هست که نوع خاصی از ویتامین B ۳ به حساب میآید و آسیبپذیری پوست را در برابر اگزما، آکنه و سایر بیماریهای التهابی پوست را کاهش میدهد.
بر اساس مطالعهای که در سال ۱۹۹۱ در نتایج تغذیهای و سمشناسی پردازش مواد غذایی منتشر شد، قهوه میتواند بین ۱۰ تا ۴۰ میلیگرم نیاسین در هر ۱۰۰ گرم دانه بر اساس میزان خامی قهوه داشته باشد./باشگاه خبرنگاران